12 Haziran 1986 Perşembe

(Sözlü Tebliğ) 

1 Soru: Bir tebliğde; ‘Dünya EVLİYA’sız kalmaz, her an KIRKBİR EVLİYA dünyada mevcuttur.’ deniyor. Bu KIRKBİR EVLİYA’nın hepsi MUHAMMEDAN mıdır, yani hepsi Müslüman mıdır?

Cevap: RUH’un dini yoktur! Her RUH dünyaya Müslüman olarak gelir (doğar), Müslüman olarak gider (göçer). 

2 Soru: KIRKBİRLER birbirlerini tanıyorlar mı ve birbirleri ile buluşuyorlar mı?

Cevap: RUH’en buluşuyorlar ve fiziksel olarak da birbirlerini tanıyorlar. 

3 Soru: DÖRT KUTUP ta, birbirlerini tanıyor mu?

Cevap: Evet. 

4 Soru: ‘1) YEMENDEKİLER doğrudan HAK’tan alır, ERENLER halkasına verir.

             2) ERENLER de, KIRKBİRLER’e ve DÖRT KUTUP’a verir.

             3) KIRK BİRLER, kendilerine yakın olanlara verir.

            4) KUTUPLAR vermezler, düzenleyicidirler.’ diyerek, 10.11.1983 tarihli bir tebliğde bilgi verilmişti. KUTUPLAR, bize verilen bu bilgideki görevi yaptıklarını biliyorlar mı?

Cevap: Evet biliyorlar. 

5 Soru: KUTUPLAR’ın akımı düzenleme işini biraz daha açıklar mısınız?

Cevap: HAZRETİ MUHAMMED’den bizlere gelen Akım’ı, DÖRT KUTUP tanzim ediyor. DÖRT KUTUP bu akımı düzenlemezlerse, bizler (cümle) bu akıma dayanamayız. 

6 Soru: DÖRT KUTUP, bizim YUVA’yı biliyorlar mı?

Cevap: Elbette. 

7 Soru: RESULÜMÜZ’ün YUVAMIZ’a gelişleri esnasında aldığımız Akım’ı da DÖRT KUTUP mu tanzim ediyor?

Cevap: Evet. 

8 Soru: Son tebliğlere gelen ‘ÇOBAN MESTAN’ın’ ; Toroslarda yaşamış bulunduğunu, DÖRT KUTUP’tan biri olduğunu ve yakın tarihte göçtüğünü söylemiştiniz. MESTAN HAZRETLERİ’nin yerine kimin görevlendirildiğini söyler misiniz?

Cevap: Daha bildirilmedi. 

9 Soru: Bildirilecek mi?

Cevap: Evet. 

10 Soru: YUVA olayının, bütün dünyaca bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Sesimizi, tüm dünyaya ne zaman duyuracağız.

Cevap: Yakında. YUVA’mız 18 yaşını doldurdu ve reşit oldu. 

11 Soru: Düşüncelisiniz? (GARİB’e hitaben)

Cevap: ‘YUVA’, bizim esas ismimiz. ‘İNSAN-DOST-İHSAN’, YUVA’yı tanımlayan simgelerdir. 

12 Soru: DÖRT KUTUP, HAZRETİ MUHAMMED zamanında (bedenli iken) da var mıydı?

Cevap: Her zaman vardı, dünya kurulduğundan beri. 

13 Soru: DÖRT HALİFE, DÖRT KUTUP mu idi?

Cevap: Hayır, değil! HALİFELER’in görevi başka idi. HAZRETİ MUHAMMED’in zamanında, DÖRT HALİFE ve SAHABELER’in kabları YÜCE tarafından genişletildi. Yoksa onlar, HAZRETİ MUHAMMED’in o NUR’una dayanamazlardı.